Als meus néts, són les memòries de Rosa Ma. Trèmols, autoeditat per la família Prats Trèmols

  • Client: Rosa Ma. Trèmols
  • Data: 2018
  • Objectiu: Realitzar el disseny editorial del llibre que ha escrit per als seus néts.
  • Concepte: Llibre autoeditat que recopila la història d'una família Prats Trèmols, amb un gran contingut d'imatges que acompanyen al text, s'ha realitzat un llibre de fàcil lectura. La gran quantitat d'imatges antigues que s'han digitalitzat i editat de forma manual.

als meus nets portada

Format

Als meus néts és la història familiar que Rosa Maria Trèmols ha escrit als seus descendents perquè si algun dia els hi interessa, sàpiguen d'on ve la seva família. Les memòries de la família Prats Trèmols s'havien escrit sense la intenció de ser publicades, únicament per deixar un record, tanmateix la seva família va decidir regalar-li l'edició del llibre i així cada un poder disposar del seu propi exemplar. Una de les tasques més importants ha estat la de recollir i digitalitzar a alta resolució tot el material fotogràfic. El disseny i la maquetació del llibre han estat realitzats per mi. S'han editat 30 còpies.

Tipografia

Adobe Caslon Pro és una de les moltes versions i revisions que s'ha realitzat de la tipografia original creada per William Caslon (c. 1692–1766). Es considera adequada per a text en mides que van des de 6 fins a 14 punts, Adobe Caslon Pro és una bona opció per a revistes, publicacions de llibres i comunicacions corporatives. Aquesta tipografia destaca per un contrast diagonal de grau mitjà i uns remats marcats i robusta, que defineix el caràcter però que no carrega en excés.
ls meus nets tipografia eduard martinez

Maquetació

Es va optar per un format quadrat de 210x210mm. L’estructura del llibre està formada per 10 columnes i 7,8mm d’espai vertical entre elles. S’han definit 6 espais horizontals que equivalen a 5 línies de text segons els format de tipografia utilizat. S’ha establert una amplada de columna de text de 6 columnes per poder tenir una línia de 65 caràcters de mitjana. L’espai exterior restant de 4 columnes ha definit l’amplada de les imatges que acompanyen el text.
als meus nets eduard martinez